Platja de Pals (Costa Brava) Spain +34 972 667 740 | Open van 15/03/24 tot 09/11/2024

  • activitats/golf/golf1.jpg
  • activitats/golf/golf3.jpg
  • activitats/golf/golf4.jpg
  • activitats/golf/golf5.jpg
  • activitats/golf/golf6.jpg
  • activitats/golf/golf7.jpg
  • activitats/golf/golf8.jpg

Speel golf aan de Costa Brava

Speel golf aan de Costa Brava

Welkom in het Golfparadijs

Costa Golf&Beach Resort**** biedt u één van de beste golfbanen van Europa: Golf de Pals. Deze baan ligt rondom het hotel en onze gasten kunnen gebruik maken van deze baan tegen bijzonder gunstige tarieven en reserveringsmogelijkheden.

Activiteiten
Golf Platja de Pals

Golf de Pals

Golf Platja de Pals

Met direct toegang vanuit de tuin van het hotel la Costa. Het wordt beschouwd als één van de meest prestigieuze golfbanen van Spanje. Volgens het prestigieuze tijdschrift Golf World International werd deze baan in november 2003 gekwalificeerd als één van de Top Ten van heel Spanje.

Aangelegd in 1966, de oudste aan de Costa Brava, met een typisch Brits ontwerp en een par van 73, alleen in Catalonië 5 Par-5, 9 Par-4 en 4 Par-3 holes.

De baan van 6263 m vanaf de witte markeringen en 5156 m vanaf de rode markeringen, werd aangelegd in een groot dennenbos tegenover het strand van Pals en is zeer populair bij zowel onervaren spelers als golfprofessionals. De eerste holes zijn eerder kort, met smalle fairways, lichte doglegs, zeer diepe bunkers bij de greens en eeuwenoude dennenbomen langs de fairways, en vereisen een drive en approach met heel wat speelprecisie. Vanaf hole 12 worden de holes breder en meer continentaal. De fairways worden breder en de greens royaler. 3 hazards zorgen voor extra golfplezier.

Golf de Pals

De Europese PGA Tour zag in Golf de Pals in 1972 het levenslicht tijdens de organisatie van de XLVIste Open van Spanje.

In de loop van haar 50-jarig bestaan zijn er in Golf de Pals verschillende nationale en Europese, professionele en amateurtoernooien georganiseerd. Golf de Pals was meermaals de zetel van de Pre-Qualifiyng School van de Professional Golf Asociation -PGA. 

Golf de Pals was onder andere speellocatie tijdens de volgende kampioenschappen:

1972 - XLVI Open de España.
1978 - XVIII European Golf Junior Team Championship.
1984 - 39º Campeonato de España de Profesionales.
1989 - Open de Cataluña Massimo Dutti 16º European Ladies Championship.
1994 - IV Open Catalonia Heineken ila Copa del Rei.
1996 - XVI European Ladies Team.
2000 - Campionat Internacional d'Espanya Femení - Copa SM La Reina.
2002 - Peugeot Oki - Tour d'Espanya.
2005 - Final Europea del "Catalonian Ladies Master".

Golf Costa Brava

Het clubhuis, met een duidelijke Engelse stijl en een bijzondere aantrekkingskracht, maakt van deze baan iets speciaals voor een dagje heerlijk golfen. Het terras is zeer aan te bevelen en in de “bar-cafetería” heeft het rijstmenu een lange traditie.

WhatsApp