Platja de Pals (Costa Brava) Spain +34 972 667 740 | Open van 15/03/24 tot 09/11/2024

  • activitats/altres/begur.jpg
  • activitats/altres/peratallada.jpg
  • activitats/altres/illesmedes.jpg
  • activitats/altres/ullastret.jpg

Charmante dorpjes aan de Costa Brava

Charmante dorpjes aan de Costa Brava

Begur

Begur

Afstand per auto: 14,1 km - Reistijd: 21 min.

Het kasteel van Begur kijkt aan de ene kant uit over het strand van Pals en aan de andere kant over één van de meest karakteristieke gemeentes van de regio, waar families koraalwerkers, vissers, ex-kolonisten en kurkenmakers schitterende pagina´s hebben bijgeschreven in een geschiedenis die weerspiegeld wordt in elke straat, elk huis en elk hoekje van het dorp.

De Medes-eilanden

De Medes-eilanden

Afstand per auto: 23,9 km - Reistijd: 36 min.

De Medes-eilanden vormen samen met de Cap de Creus en Portlligat het grootste zeereservaat van Europa. Het was vroeger een schuilplaats van piraten en zeerovers en later een gevangenis. Tegenwoordig zijn de Medes-eilanden wegens hun enorme rijkdom aan onderwaterleven een uitgelezen bestemming voor snorkelaars en duikers. De Medallot, de grote en kleine Meda, de Ferrenellas, de grote en kleine Tascó en de Caballo Bernardo vormen deze archipel van meer dan 21 hectare. De eilanden beschikken over aanlegplaatsen voor een heerlijk dagje uit waarin u het beschermde landschap kunt bewonderen.

Peratallada

Peratallada

Afstand per auto: 14,7 km- Reistijd: 20 min.

Het middeleeuwse dorp Peratallada is uitgeroepen tot historisch-artistiek dorpsgezicht in 1975 en dankt zijn naam aan de enorme greppel die in de rotsen is uitgehakt.

Torroella de Montgrí

Torroella de Montgrí

Afstand per auto: 16,2 km - Reistijd: 21 min

Het middeleeuwse dorp Torroella de Montgrí werd al bezocht door het koningshuis van Aragón en bevindt zich tussen de rivieren Ter en het bergmassief van Montgrí, in de streek Baix Empordà, vlakbij zee. Het klimaat is aangenaam, met een gemiddelde jaarlijkse temperatuur van 14,8º C, in januari gemiddeld 8,8º C en in juli 22,5º C. De belangrijkste bestaansbronnen zijn de landbouw dankzij de vruchtbare geïrrigeerde velden, en de handel. Elke maandagmorgen is er een weekmarkt. Ook is er wat nijverheid in het dorp met werkplaatsen en kleine bedrijfjes. Het dorp biedt de bezoeker het hele jaar door een gevarieerd aanbod aan culturele activiteiten, zoals het muziekfestival van Torroella de Montgrí ´s zomers.

La Bisbal d'Empordà

La Bisbal d'Empordà

Afstand per auto: 19,2 km - Reistijd: 26 min

Bisbal d’Empordà, hoofdstad van de regio Baix Empordà, is beroemd om zijn aardewerk en antiekwinkeltjes.

Ullastret

Ullastret

Afstand per auto: KM 19,4 - Reistijd: Min 26

Het bezoek aan het prehistorische Íbero-dorp duurt ongeveer 1 uur.

WhatsApp