Ligging     · Contact     · T.+34 972 667 740

ON-LINE RESERVERINGEN


3 - 10 leeftijd

0 - 2 leeftijd
Geef de kinderen leeftijd:

*GEOPEND van 23/03/2018 tot 10/11/2018

mejorprecio

Het middeleeuwse dorp

Afstand per auto KM 8
y Reistijd Min 14
Bezoekduur:
1 uur te voet door het dorp

Het middeleeuwse dorp Pals werd voor het eerst genoemd in de negende eeuw, hoewel de stadsmuur gedateerd is in de twaalfde eeuw. Met namen als “Palus”, een verwijzing naar een meertje of een moerassig terrein, of “Mont Asperus”, verwijzend naar de heuvel, kwam dit dorp tot leven. Het was de wieg van belangrijke feodale dames zoals Sansa de Santa Eugenia, Elisenda de Montcada, Violant de Bar en Joana Enríquez.

Het wordt aanbevolen een bezoek te starten op het plein Cataluña. Van hieruit kunt u de geasfalteerde weg omhoog volgen naar het cultuurcentrum (Casa de la Cultura de Ca la Pruna). Hier is het archeologisch zeemuseum gevestigd en een expositie van wijn en cava´s uit Catalonië.

Als we verder omhoog gaan in het dorp, lopen we door de nauwe straatjes. Hier kunnen we genieten van de architectuur tot we bij de kerk San Pedro uitkomen. Deze is gebouwd in de tiende eeuw met stenen en dorpels van het oude kasteel. De kerk bevat romaanse en gotische elementen, maar in de gevel die herbouwd is in de zeventiende eeuw zijn ook barokke elementen verwerkt. Als u naar binnen gaat kunt u onder andere de gewelven en de zwarte madonna “Moraneta” bewonderen.

Als we verder lopen langs de kerk, zien we de Torre de las Horas, zo genoemd wegens de gotische klokkentoren. Iets verder komen we uit bij het uitzichtpunt Josep Plà (1897-1981). Dit was een schrijver die veel tijd heeft gestoken in het beschrijven van deze geografie. Vanuit dit punt zien we in het noorden eerst het massief van Montgrí en de Medes-eilanden liggen, en aan de horizon de Canigó. In het zuidoosten ligt de Quermany, de kenmerkende berg van de gemeente Pals die grenst aan de dorpen Regencós en Begur. Rond de toren liggen enkele prehistorische graven van de visigoten.

Op de terugkeer houden we de San Pedro-kerk aan de rechterkant. We gaan verder tot het dorpsplein, waar u verder de dorpsarchitectuur kunt bewonderen tot u uitkomt bij het gemeentehuis..

MASOS DE PALS

Afstand per auto 5,5 km
en Reistijd 10 min
Bezoekduur:
15 min te voet door het dorp

Op weg naar Playa de Pals komen we langs de Masos de Pals, een gehucht gevormd door een stel versterkte traditionele landhuizen (masías) met een grote architectonische waarde. Speciale aandacht verdient de kerk van Masos de Pals, gedateerd in de achttiende eeuw. De wandeling door de hoofdstraat is erg interessant. Hier staan authentieke boerderijen die nog steeds bewoond worden.

PLAYA DE PALS

Afstand per auto 5,5 km
y Reistijd 10 min.
Bezoekduur:
35 min te voet door het dorp

Het zogenoemde Playa del Grau, meer dan 1,5 km breed en 40 km lang, is misschien wel een van de meest ongerepte stranden van de Costa Brava. De toegang is per auto en in de zomer is er een bewaakte parkeerplaats. Het strand loopt vanaf de monding van de rivier Daró tot het strand van Racó in de gemeente Begur, en loopt langs het terrein waar vroeger de antennes van Radio Liberty stonden.