Ligging     · Contact     · T.+34 972 667 740

ON-LINE RESERVERINGEN


3 - 10 leeftijd

0 - 2 leeftijd
Geef de kinderen leeftijd:

*GEOPEND van 23/03/2018 tot 10/11/2018

mejorprecio

KAJAK

In deze zone worden er kajaktochten georganiseerd op open zee en op de rivier Ter.

Tocht op de rivier Ter:

De rivier Ter ontspringt in ULLDETER, in de Pyrenese comarca Ripollés, in de buurt van het dorp Setcases en mondt uit in de Gola del Ter, tussen de dorpen Estartit en Pals. Er worden verschillende uitstapjes georganiseerd, zowel in moderne kajaks als in traditionele, Canadese kano's. Deze tochten kunnen worden gecombineerd met andere activiteiten: wandelen, fietsen of vogels spotten.

Een weetje, ter hoogte van Comolers vertoonde de Ter in de Middeleeuwen een splitsing. Één van de rivierarmen stroomde naar de Golf van Roses en mondde uit tussen de dorpen la Escala en Empúries. De andere arm mondde uit in de buurt van L'Estartit, ten noorden van de huidige monding die werd omgeleid in 1790. Deze tweede arm van de Ter was bevaarbaar voor lichte boten tot Torroella de Montgrí. Ten gevolge van de latere landbouwexploitatie verminderde het debiet en nam de alluviumvorming toe waardoor de navigatie onmogelijk werd.

Tocht op open zee:

De Costa Brava staat bekend om zijn baaien en kreken, ideaal voor kajaktochten. Trek op ontdekking uit en treed in de voetsporen van de beroemde roeikampioen uit de jaren 50, Paul Fidrmuc, en zijn prauw “Don Tonto”.

Er worden zowel overdag als 's nachts kajaktochten georganiseerd vanaf het strand playa de Pals en vanuit het dorp L’Estartit. De tocht voert door het natuurpark van les Illes Medes en de kreek Cala Pedrosa naar de bekende rots Roca Foradada die, zoals haar Catalaanse naam doet vermoeden, een voor kleine boten bevaarbare geul vormt van de ene naar de andere kant van deze rotsvorming.

Een andere route vertrekt vanaf het strand playa de Pals, gaat naar het zuiden, passeert langs de kaap van Begur en voert langs de baaien van Aiguafreda en Aiguablava tot aan de beroemde “Cova d’en Gispert”.