Ligging     · Contact     · T.+34 972 667 740

ON-LINE RESERVERINGEN


3 - 10 leeftijd

0 - 2 leeftijd
Geef de kinderen leeftijd:

*GEOPEND van 23/03/2018 tot 10/11/2018

mejorprecio

DIVING

Onderwatersport

Het onderwaterlandschap van de Costa Brava is verbluffend mooi. Dankzij het behoud van de onderwaterflora en -fauna is de Costa Brava één van de meest geliefde duikplaatsen. Het Costa Beach & Golf Resort geniet van een geprivilegieerde ligging in het centrum van het strand playa de Pals en beschikt over 2 nautische bases op slechts 400 meter van het hotel. Er worden dan ook verschillende duikexcursies georganiseerd vanuit het hotel.

Medes eilanden

Op slechts 10 minuten per boot bevindt zich het natuurreservaat, de Medes eilanden. Deze kleine archipel van kleine eilanden wordt beschouwd als één van de belangrijkste natuurgebieden van de Middellandse Zee omwille van het behoud van zijn flora en fauna. Deze archipel aan de voet van de Montgri en vlakbij de monding van de Ter herbergt resten van schepen op zijn zeebodem. Deze resten getuigen van zijn verleden, eerst als pirateneiland en later als kleine gevangenis.

Er worden verschillende excursies aangeboden naar enkele van zijn eilanden zoals el Medallot, la Meda Pequeña, las Ferrenellas, el Tascó gordo, el Tascó pequeño en el Caballo Bernardo. Onder begeleiding van gekwalificeerde duikinstructeurs kunt u initiatielessen volgen en onderwatergrotten bezoeken. De rode koraalstructuren 'Corallium rubrum', de posidonia's, en de tot 1 meter grote zeebaarzen behoren tot de meest gewaardeerde fauna.

Cap de Begur

Ten zuiden van het strand playa de Pals, op slechts 5 minuten rijden, bevindt zich, tussen de baaien Sa Riera en Aiguafreda, de indrukwekkende kaap Cap de Begur met het natuurreservaat SES NEGRES en 1.300 meter kustlijn. Vanaf de natuurlijke aanlegsteiger van Aiguafreda vertrekken excursies naar de bekende schoorstenen Chimeneas de Begur. Deze excursie is niet geschikt voor beginners. U heeft een kompas nodig aangezien de schoorstenen zich op 15 meter diep bevinden. U kunt er kreeften, inktvissen, pijlinktvissen, zeepalingen, moeralen en soms kleine scholen barracuda's spotten.

U kunt ook duikinitiatielessen volgen of familieuitstapjes maken en in de verschillende baaien van de omgeving snorkelen.