Ligging     · Contact     · T.+34 972 667 740

ON-LINE RESERVERINGEN


3 - 10 leeftijd

0 - 2 leeftijd
Geef de kinderen leeftijd:

*GEOPEND van 23/03/2018 tot 10/11/2018

mejorprecio

Torroella de Montgrí

Afstand per auto
16,2 km
Reistijd
21 min
Bezoekduur: 1 uur te voet door het dorp

Het middeleeuwse dorp Torroella de Montgrí werd al bezocht door het koningshuis van Aragón en bevindt zich tussen de rivieren Ter en het bergmassief van Montgrí, in de streek Baix Empordà, vlakbij zee. Het klimaat is aangenaam, met een gemiddelde jaarlijkse temperatuur van 14,8º C, in januari gemiddeld 8,8º C en in juli 22,5º C. De belangrijkste bestaansbronnen zijn de landbouw dankzij de vruchtbare geïrrigeerde velden, en de handel. Elke maandagmorgen is er een weekmarkt. Ook is er wat nijverheid in het dorp met werkplaatsen en kleine bedrijfjes. Het dorp biedt de bezoeker het hele jaar door een gevarieerd aanbod aan culturele activiteiten, zoals het muziekfestival van Torroella de Montgrí ´s zomers.

Een dorp met klasse om rond te dwalen en te genieten van de verschillende bouwperiodes. Vanaf het jaar 1273 het dorp opgezet rond een achtpuntig stratenplan die samenkomen op het centrale plein. De belangrijkste assen zijn de straten Ullà, Primitiu Artigas, de calle Mayor en de calle Iglesia (kerkstraat). Deze vier komen samen op het plein van het dorp, het vaste beginpunt van iedereen die voor de eerste keer dit dorp bezoekt. Het dorpsplein heeft een onregelmatige vorm, maar is bijzonder harmonieus geproportioneerd. Vanuit elke portiek ziet het plein er anders uit en dit geeft dit plein een bijzonder interessant gezicht.

Dwalen door Torroella is tevens een reis door de tijd. De resten van de oude stadsmuur van Torroella, de poortgebouw Santa Caterina (11de-13de eeuw), de heksentoren (torre de las Brujas -vijftiende-zestiende eeuw), twee juwelen van deze gemeente, de gotische kerk van Sant Genís (veertiende-negentiende eeuw) en het kasteel van Montgrí (dertiende eeuw). Uit de zestiende en zeventiende eeuw komen het Casa Pastors, het Casa del Metge in de calle Mayor en ten slotte de koloniale huizen, gebouwd door ex-kolonisten die terugkeerden nadat ze hun fortuin hadden gemaakt in Latijns-Amerika. Dit alles is onderdeel van dit architectonische archief, waarvan er één boven alles uitsteekt, de Fundación Mascort.

Estartit

Reistijd 36 min.

Bezoekduur: 1 uur te voet door het dorp

Torroella de Montgrí wordt bijna altijd tegelijkertijd bezocht met L´Estartit, een vissersdorp dat momenteel van het toerisme leeft. Hier vallen de jachthaven en de jachtclub op, van waaruit dagelijks boten vertrekken voor verschillende excursies naar de Medes-eilanden en de Roca Foradada.