Ligging     · Contact     · T.+34 972 667 740

ON-LINE RESERVERINGEN


3 - 10 leeftijd

0 - 2 leeftijd
Geef de kinderen leeftijd:

*GEOPEND van 23/03/2018 tot 10/11/2018

mejorprecio

Begur

Afstand per auto
14,1 km
Reistijd
21 min.
Bezoekduur: 1,5 uur te voet door het dorp

Het kasteel van Begur kijkt aan de ene kant uit over het strand van Pals en aan de andere kant over één van de meest karakteristieke gemeentes van de regio, waar families koraalwerkers, vissers, ex-kolonisten en kurkenmakers schitterende pagina´s hebben bijgeschreven in een geschiedenis die weerspiegeld wordt in elke straat, elk huis en elk hoekje van het dorp.

In de omgeving liggen verschillende verdedigingswerken uit de zestiende eeuw (uit de tijd waarin piraten de Middellandse Zee beheersten). Deze zijn gebouwd door de bevolking van Begur als schuilplaats bij invallen. Het bezoek aan de gotische kerk gewijd aan Sint Pieter (San Pedro) mag zeker niet ontbreken in uw programma. Dit is het zenuwcentrum van het dorp, omringd door café´s en winkels. Een wandeling door het dorp en haar historische gebouwen, zoals het Casino Cultural, de Escuelas Viejas of meer dan 40 gebouwen die volgens de stichting Begur Cuba door fortuinlijke kolonisten uit de Spaanse kolonie in Cuba zijn gebouwd, helpen bij een beter begrip van de geschiedenis.

Stranden en baaien

Begur heeft 7 stranden, het rode eiland (Isla Roja) en die van Racó, gelegen naast La Platja del Grau (het strand van Grado) in Pals.

Bij het strand van Sa Riera, traditioneel gebruikt door de vissers, en de baai van Aiguafreda staat een kleine steiger voor boten en vormt tevens een fijne picknickplaats. In de baai van Sa Tuna staan enkele huizen op zeeniveau. Van hieruit vertrekken de excursies per zeil- of roeiboot.

De volgende baai, ook in het oosten, is Sa Tuna. Deze ligt afgeschermd tegen de elementen en kan via een kronkelpaadje bereikt worden. In deze baai is het fijn zwemmen in het schone en heldere water, maar u kunt natuurlijk ook een heerlijke wandeling maken.

Platja Fonda (“het diepe strand”) is gelegen aan de voet van de kaap van Begur en wordt aan alle zijden afgeschermd tegen de elementen.

Het pad loopt verder naar het strand van: de baai van n’Estasia, Ses Orats, de baai van Malaret en de haven van Esclañá, bekend om zijn heldere water.

Het laatste strand dat bij Begur hoort is gelegen ten zuiden van Fornells. Dit is het gezellige strand Aiguablava, gekenmerkt door helder en ondiep water, en fijn en wit zand.